Glina za kopeli

Potopimo se v kopel z glino, da očistimo telo in duha ter okrepimo imunski sistem.

S pomočjo absorpcijske moči lahko glina uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda kar je premalo in odvzame kar je preveč. Glina deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo, ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov, izboljšuje krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja itd.

Uporaba gline v ljudski medicini sega daleč v prazgodovino. Prvi zapisi o uporabi t.i. medicinske gline so bili odkriti v Mezopotamiji okoli 2500 pr. n. št. Tudi stari Egipčani so poznali njene zdravilne lastnosti in jo uporabljali kot protivnetno in protibolečinsko snov, Papirus Ebers pa opisuje njeno uporabo pri lajšanju različnih zdravstvenih težav - od prebavnih motenj do kroničnih očesnih obolenj. Z oblogami so Grki povijali zlomljene ude in jo skupaj z zelišči, uporabljali še na mnoge druge načine. Egipčani so z glino premazali pokojnika, saj je kot naravni zaveznik uničevala škodljive snovi in varovala tkivo pred razpadanjem. Francoske čete so se z glino branile pred črevesnimi obolenji.
V Sloveniji se je prvi začel zanimati za glino in njene pozitivne učinke pater Simon Ašič.

Gline vsebujejo velike količine mineralov (silicij, železo, magnezij, kalij in kalcij), ki so izjemnega pomena za človeški organizem.
Glina deluje antiseptično, protivnetno in proti infekcijsko, poleg tega pa tudi spodbuja obnavljanje zdravih celic. Zaradi svoje kemijske strukture ima glina izredno dobro absorpcijsko in ionsko izmenjevalno moč. Znano je, da se ne glede na mesto aplikacije usmeri k žarišču bolezni in se tam zasidra, ko pa se izloči, s sabo odnese strupe. 
Velja, da glina deluje celovito in izzove procese, ki se verižno sprožajo po vsem organizmu, zato se priporoča, da terapijo z glino izvajamo dalj časa neprekinjeno.

PRIPOROČLJIVA UPORABA: Tovrstna kopel lahko iz telesa odstranili težke kovine in druge toksine, hkrati pa sprostili um. Kopel je priporočljiva predvsem zvečer pred spanjem. V nekaterih primerih, ko je zakisanost telesa zelo huda, kopel potemni ali pa postane lepljiva. Uporaba glinenih kopel naj traja 30 dni.

V posodo nalijmo 5 litrov tople vode ter dodamo 200 g gline (jogurtov lonček). V glineno kopel namakamo stopala 10 - 12 minut. Glina za kopeli je zelo priporočljiva za odstranjevanje trde kože iz stopal. Po končani kopeli glino zavrzite.

Priporočljiva je tudi za otroke, ki imajo razne alergije in oslabljen imunski sistem. Otroška kopel naj vsebuje 5 litrov vode in 100 g gline ter naj traja največ 7 min. Po končani kopeli glino zavrzite.

Glino za kopel najdete v spletni trgovini ali tukaj.

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon