Oljni izvleček ali macerat

Oljni izvleček imenujemo tudi macerat. S številnimi zdravilnimi učinki so zelo uporabni pri izdelavi naravne kozmetike, njihova priprava pa je z nekaj znanja povsem enostavna.

Macerat pridobivamo iz rastlin, ki med namakanjem v olju izlužijo tiste aktivne sestavine, ki so topne v maščobah, olje pa tako prevzame zdravilne ali negovalne učinkovine rastline. Zelišče, ki ga izberemo za pripravo oljnega macerata najraje naberemo kar sami na vrtu ali travniku. Najbolje je uporabiti posušene dele rastline, ki jih namakamo približno tri do pet tednov v olju. V tem času preidejo v olje vse v olju topne sestavine, tudi eterična olja zelišča.

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

Čist steklen kozarec do polovice napolnimo s posušenim rastlinskim materialom po izbiri (z vrtnim ognjičem, cvetovi kamilice, sivke, vrtnice, lipe, šentjanževke, …). Vsebino prelijemo s kakovostnim, hladno stisnjenim rastlinskim oljem (oljčnim ali sončničnim). Kozarec dobro zapremo in ga postavimo na toplo mesto, a ne neposredno na sonce. Kozarec občasno pretresemo. Po treh do petih tednih olje precedimo skozi gosto gazo in ga shranimo v temne stekleničke. Hranimo ga v temnih in hladnih prostorih.

Naše dišeče in zdravilno olje  za nego telesa je pripravljeno.

 

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon