Kokosovo olje 500 ml AKCIJA

10,00 €

Kokosovo olje je jedilno olje pridobljeno iz jedra zrelega kokosa. Vsebuje velik delež lavrinske kisline (naravna maščobna kislina, ki je pomembna sestavina materinega mleka) ter nasičenih maščob.

Lahko deluje antioksidativno, zavira staranje in zmanjšuje oksidativni stres, pospešuje celjenje ter lajša vnetje kože. Olje krepi imunski sistem in izboljšuje prebavo, saj je lahko prebaljivo. Deluje protibakterijsko, protiglivično in protivirusno ter lahko krepi srčno-žilni sistem. Kokosovo olje daje energijo in tako prispeva k boljši vzdržljivosti, zato je njegova uporaba izredno priljubljena med športniki.

Uživanje kokosovega olja izboljša absorpcijo kalcija in magnezija ter absorpcijo vseh vitaminov, ki so topni v maščobah (A, D, E in K) ter različnih karotenov, ki jih najdemo v zelenjavi. Je tudi manj kalorično kot ostala olja in pospeši izgorevanje kalorij.

Njegova uporaba je značila tudi v kozmetiki, saj je odličen kot krema za kožo, ker jo dobro vlaži in deluje protivnetno. Pomaga tudi pri hitrejšemu celjenju poškodovane kože in preprečevanju vnetnih stanj na koži. Uporabimo ga lahko tudi za lase kot negovalno masko, omilimo ali celo odpravimo lahko tudi nadležen prhljaj. Kokosovo olje je pomembna sestavina pri izdelavi mila.

 

UPORABA: Kokosovo olje doda hrani sladkast okus. Uporablja se kot dodatek sladicam, smoothie-jem, namazom in omakam, tudi za peko, cvrtje ali kuhanje, saj je olje zelo stabilno pri visokih temperaturah. Lahko ga uporabimo tudi kot samostojno jed ali namaz, odlično pa se obnesejo kot nadomestek klasičnega masla.

Na kožo nanesemo tanek sloj kokosovega olja, ki poskrbi za navlaženo in mehko kožo.

Dobro ga vtremo v lasišče in lase ter pustimo delovati 15 minut. Lasje bodo bolj voljni in nahranjeni.

KOLIČINA: 500 g

POREKLO: Filipini

7-soil association-e262fe0f1ae1d429GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon