Rožičev prah ali Carob 250 g

Rožičevec, poznan tudi pod imenom Carob, je doma v Sredozemlju, dobro pa uspeva skoraj povsod z mediteranskim podnebjem. Obrodi plodove, do 20 cm dolge temno rjave rožičeve stroke, ki vsebujejo polno saharoze in beljakovin. Vsebuje vitamine A, B, B2, B3 in D ter magnezij, kalcij, železo, fosfor, kalij, mangan, barij, baker in nikelj.

Pogosto se uporablja kot nadomestilo za kakav in je poznan kot »zdrava čokolada«, saj ima manj kalorij, vsebuje pektin, a ni alergen in ne vsebuje kofeina.

Poznana je tudi uporaba v zdravilstvu za lajšanje kašlja in driske.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.  

 

UPORABA: Prah se uporablja predvsem pri pripravi slaščic, lahko kot stabilizator, zgoščevalec ali za preprečevanje kristalizacije sladkorja.

KOLIČINA: 250 g

POREKLO: Španija

          7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Related products

Rezultati 1 - 1 od 1

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon