Angelica sinensis v prahu 125 g

10,50 €

 

Zelišče Dong Quai je znan tudi pod imenom Angelica sinensis ali ženski ginseng. Raste na visoki nadmorski višini v mrzlem in vlažnem območju na Kitajskem, v Koreji in na Japonskem. Trajnica, ki sodi v družino zelene, ima gladka vijoličasta stebla z belimi cvetovi in rumeno rjavimi razvejanimi koreninami.

V tradicionalni kitajski medicini se uporabljajo posušne korenine triletne rastline predvsem za ginekološke bolezni, proti utrujenosti, blagi slabokrvnosti in visokemu krvnemu tlaku.

Dong Quai vsebuje folno in nikotinsko kislino, vitamin A in E, biotin, karoten in pantotensko kislino ter je bogat z vitaminom B12. Vsebuje sestavine, ki lahko pomagajo lajšati bolečino, širijo krvne žile in sproščajo mišice maternice, tako se uporablja za blaženje predmenstrualnih sindromov, kot tudi v obdobju menopavze.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.

Njegova uporaba ni priporočljiva v času nosečnosti (zaradi morebitnih hormonskih, antikoagulantnih in antiagregacijskih lastnosti). Rastlina lahko povzroča občutljivost kože na sonce. Uživanje Dong Quai se odsvetuje ob sočasnem uživanju acetilsalicinske kisline (aspirin), jemanju zdravil za redčenje krvi.

UPORABA: 1 čajno žličko prahu umešamo v vodo, čaj ali sok.

KOLIČINA: 125 g

POREKLO: Kitajska

        7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon