Matcha v prahu 200 g

img_6014
img_6014img_6845img_6844
21,00 €

 

Matcha je vrsta zelenega čaja. Poznana je po pozitivnih učinkih na fizično in psihično počutje. Podpira naravno odpornost telesa.

V prah zmleti zeleni lističi posebne vrste čajevca so bogati s klorofilom, antioksidanti, pa tudi s kalijem, vitamini A in C ter železom. Matcha vsebuje večjo koncentracijo kofeina, v kombinaciji z aminokislino L–teaninom pa še dodatno spodbuja koncentracijo in obenem sprošča. V primerjavi z drugimi stimulansi pri Matchi ni stranskih učinkov, kot so živčnost, visok krvni tlak, ali pospešeno bitje srca.

UPORABA: Matcho lahko pijemo samostojno ali jo dodamo k mlečnim in sadnim napitkom kot tudi jogurtom, sladoledom in čokoladi. Z Matcho lahko izboljšamo okus smutijev, peciv in nekaterih jedi.

1 žličko prahu zmešamo z 200 ml vroče vode (80oC) in stepamo cca 3 min, da se speni (najbolje s tradicionalno japosnko metlico iz bambusa ali z metlico za penjenje mleka).

Po enakem postopku si lahko pripravimo hladen napitek npr. limonado z matcho.

Priporočen dnevni odmerek: 1 čajna žlička prahu do 3x na dan.

KOLIČINA: 250 g

POREKLO: Kitajska

Related products

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon