Glina za kopeli 1 kg

 

Uporaba gline v ljudski medicini sega daleč v prazgodovino. Prvi zapisi o uporabi t.i. medicinske gline so bili odkriti v Mezopotamiji okoli 2500 pr. n. št. Tudi stari Egipčani so poznali njene dobre lastnosti in jo uporabljali, Papirus Ebers pa opisuje njeno uporabo pri lajšanju različnih zdravstvenih težav. Z oblogami iz gline so Grki povijali ude in jo skupaj z zelišči uporabljali še na mnoge druge načine. Egipčani so z glino premazali pokojnika, saj je kot naravni zaveznik uničevala škodljive snovi in varovala tkivo pred razpadanjem. Francoske čete so se z glino branile pred črevesnimi obolenji.

V Sloveniji se je prvi začel zanimati za glino in njene pozitivne učinke pater Simon Ašič.

Gline vsebujejo velike količine mineralov (silicij, železo, magnezij, kalij in kalcij), ki so izjemnega pomena za človeški organizem.
Zaradi svoje kemijske strukture ima glina izredno dobro absorpcijsko in ionsko izmenjevalno moč.

 

PRIPOROČLJIVA UPORABA: Tovrstna kopel lahko telo očisti globje, hkrati pa sprostili um. Kopel je priporočljiva predvsem zvečer pred spanjem. Uporaba glinenih kopel je priporočljiva v trajanju 30 dni.

V posodo nalijmo 5 litrov tople vode ter dodamo 200 g gline (jogurtov lonček). V glineno kopel namakamo stopala 10 - 12 minut. Glina za kopeli je zelo priporočljiva za odstranjevanje trde kože iz stopal. Po končani kopeli glino zavrzite.

Priporočljiva je tudi za otroke, ki imajo razne alergije in oslabljen imunski sistem. Otroška kopel naj vsebuje 5 litrov vode in 100 g gline ter naj traja največ 7 min. Po končani kopeli glino zavrzite.

KOLIČINA: 1000 g

POREKLO: Slovenija

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon