Lucuma v prahu 250 g

12,50 €

 

Eksotično sadje Lucuma (Pouteria Lucuma) izvira iz Peruja in raste na višini do 2400 m. Sadež je ovalne oblike, zelene barve, meso pa rumeno oranžne. Sadje po obliki spominja na ženske prsi in je že davno pomembno v perujski prehrani in zdravilstvu kot simbol plodnosti in ustvarjanja. Tradicionalno je znan tudi kot "zlato Inkov".

Zrel sadež se pri nizki temperaturi suši in se ga nato nežno stre v prah, saj tak proces ohranja občutljiv okus in vse hranilne vrednosti.

Okus je edinstven, spominja na bogat okus javorja, kreme in karamele, zato je izvrsten za uporabo v kulinariki.

Lucuma v prahu je zdravo in okusno sladilo, z nizko vsebnostjo sladkorja. Vsebuje tudi 14 bistvenih mineralov, vključno s cinkom, kalijem, kalcijem, magnezijem in železom.

Je dober vir antioksidantov, prehranskih vlaknin, zdravih ogljikovih hidratov in vitaminov, vključno z visoko koncentracijo beta-karotena in niacinom. Je tudi odlično sladilo za ženske, ki dojijo.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.

Preverite tudi našo rubriko Gurmanske izkušnje in razvade.

 

UPORABA: Prah dodaja zdravo sladkost za napitke, surove čokolade in slaščice. Lucuma je priljubljena v pripravi sladoleda v Peruju.

Sicer pa se dodaja za pijače, napitke, k jogurtu in kosmičem ali za pripravo sladic in peciv.

KOLIČINA: 250 g

POREKLO: Peru

            7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05 Licenčna št. DA19964

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon